Controverse over de kosten van (chemische) geneesmiddelen

Controverse kosten (chemische) geneesmiddelen
– Geurt Stoffels –

De geneesmiddelen uit de apotheek van God hadden en kunnen ook nu, hier weer, een grote rol in spelen. Als garagehouder/fytotherapeut ben ik misschien een beetje gek, maar volgens het D.S.M.-handboek, waarmee psychische aandoeningen worden gediagnosticeerd, zijn we allemaal gek! Bovendien bestaat voor bijna elk o­nderzoek wel een tegenonderzoek.

Op de o­ntkenning van de allopathie en de fytotherapie ga ik nu niet verder in. Zie daarvoor mijn lezing “Wordt de consument patiënt?”Dat men in de gezondheidszorg gigantische besparingen kan bereiken is iedereen zo langzaamaan wel duidelijk, denk ik. Nu de duimschroeven op de verkoop van kruidengeneesmiddelen geleidelijk steeds verder worden aangedraaid, op straffe van hoge boetes, beginnen de belanghebbenden op eieren te lopen. Welke gezondheidsclaims en over welke kruiden mag je nog o­ngestraft publiceren? Als dit zo doorgaat, zullen de fabrikanten van natuurlijke geneesmiddelen nog aan de valium moeten!

Zelfzorggeneesmiddelen voor eigen gebruik fabriceren (thee zetten enz.) is niet te verbieden. Wel is het verstandig eerst een gedegen (autodidactische) studie en o­nderzoek te doen naar de te gebruiken plant betreffende indicatie, bijwerkingen, contra-indicatie, en de eventuele iatrogene effecten.

De Wereld Gezondheids Organisatie WHO gaat er van uit dat antibiotica binnenkort geen effect meer hebben en we misschien weer terug moeten naar de situatie van vòòr 1940 wat de resistentie tegen antibiotica betreft. De micromechanismen muteren sneller dan de o­ntwikkeling van nieuwe soorten antibiotica. Dan komt de apotheek van God weer in beeld. Ik zie alleen één probleem, nl. het patenteren van de kruiden door de farmaceutische industrie, of het samenwerken met de fabrikanten van natuurlijke middelen. Ik zeg vaak: “Geld dat stom is, maakt recht wat krom is.”

Van 60 % van de ziekten is de oorzaak niet bekend. Gezondheid bereiken we echter niet door symptoombestrijding of het uitzetten van lichamelijke signalen. Uit hoofde van mijn functie als garagehouder vind ik dat het lichaam in staat moet worden gesteld op een natuurlijke wijze te herstellen. Mensen hebben nl. een groot vermogen om zichzelf te herstellen en hun bewustzijn te vergroten. De voorwaarden daarvoor moeten dan echter wel aanwezig zijn, namelijk een juiste harmonie tussen lichaam, geest en de omgeving.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controlesom *