Lezing Roelof Tichelaar op 18 september

LEZING VAN ROELOF TICHELAAR OP 18 SEPTEMBER 2013 OVER “WAAN OF WERKELIJKHEID”

De praktijk voor pastorale hulpverlening, Hoogeveen, organiseert op woensdag 18 september 2013 in de Lutszaal no. 1 van het Fries Congres Centrum, Oprijlaan 3, 9205 BZ Drachten, een lezing over het thema: “Waan of werkelijkheid: psychische stoornissen bovennatuurlijk verklaard – een spiritueel-christelijke visie”.
Spreker: Roelof Tichelaar
Aanvang: 19.30 uur
Verschijnselen die door de moderne psychiatrie als psychische stoornis worden aangeduid, kunnen ook een bovennatuurlijke oorzaak hebben. Hoe verhouden paranormale ervaringen – zoals helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid, helderwetendheid, telepathie en (positieve of negatieve) ervaringen met de geestelijke wereld – zich tot de moderne psychiatrie? En hoe verhoudt zich dit tot het christelijk geloof?

Psychisch, pastoraal en spiritueel hulpverlener, weerbaarheidsdocent, auteur en spreker Roelof Tichelaar laat zien welke antwoorden een spiritueel christendom heeft op vragen waar zowel de kerkelijke traditie als de psychiatrie veel vraagtekens hebben laten liggen.

Psychische stoornissen kunnen zowel interne als externe oorzaken hebben. Mensen kunnen lijden o­nder hun eigen neurosen of psychosen, maar kunnen ook last hebben van invloeden van buitenaf. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die stemmen horen of geestelijke waarnemingen hebben. Zijn dit wanen of is er sprake van een andere werkelijkheid?

Roelof heeft jarenlange ervaring met mensen die te maken hebben met externe bewustzijnsinvloeden en deelt in deze lezing een nieuwe visie met oude spiritueel-christelijke wortels. Door deze inzichten te verbinden met die van de weerbaarheid (zelfbescherming; hoe stel je je grenzen?), de psychologie en aandachtgerichte/cognitieve therapie, reikt hij waardevolle adviezen aan. Voor meer informatie: www.roeloftichelaar.nl
___________________________________________________________________________

Voor info en opgave kun je contact opnemen met: Hendrik Klaassens, tel. 058-2884166, per e-mail: klaassens38@zonnet.nl.
Een routebeschrijving naar het Fries Congrescentrum in Drachten vind je op www.friescongrescentrum.nl/Fries_Congrescentrum/Contact.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controlesom *