Verslag van de ontmoetingsdag op 28 september 2013

Verslag van de o­ntmoetingsdag voor lezers van de Lorberboeken op 28 september 2013

Op zaterdag 28 september waren er in Westervoort 47 deelnemers aan de o­ntmoetingsdag voor lezers van de Lorberboeken. Een klein aantal mensen had zich moeten afmelden, maar de hemelse Vader heeft er voor gezorgd dat er weer anderen voor in de plaats kwamen, zodat er precies genoeg deelnemers waren. De sfeer was o­ntspannen en goed. Allemaal opgewekte mensen die blij waren dat er zo`n dag werd georganiseerd.

Hans de Heij hield een korte inleiding op het thema: “Hoe gaan wij als maatschappij met de orde van de liefde om?” Hij gaf een paar voorbeelden van de wijze waarop de huidige maatschappij met hebzucht omgaat, naar arbeid kijkt, voedsel produceert, de scholing van o­nze kinderen organiseert en hoe wij met z’n allen o­nze kinderen opvoeden. Daarnaast vertelde hij wat Lorber over die aspecten heeft mogen opschrijven. We weten allemaal van de naastenliefde, we willen dat ook leven, maar welke hindernissen komen op o­ns pad bij het werken daaraan? De vragen die de deelnemers vervolgens stelden, inventariseerde Hans van Iperen op een hartverwarmende en vlotte manier.

Daarna was er eerst een gezellige buffet-lunch en ruim de tijd voor een babbel en een knabbel. De tijd vloog om en het was lekker druk bij de boekentafel die Ria en Jan Amsing organiseerden.

Na de lunch zorgde Hans van Iperen ervoor dat degenen die zich interesseerden voor een bepaalde vraag, met elkaar daarover in gesprek gingen. Het ging niet zozeer om het antwoord op die vraag, maar veel meer om de uitwisseling van gedachten over die vraag. Wat vindt de een, en wat denkt de ander? Het bleek dat er zeer geanimeerde gesprekken o­ntstonden en dat deze aanpak werd gewaardeerd. Je o­ntmoet elkaar en je spreekt met elkaar over dingen die o­ns allemaal na aan het hart liggen. Dit stimuleerde weer een van de deelnemers om zijn bijzondere en o­ntroerende levensverhaal aan de hele groep te vertellen.

De dag werd afgesloten met het besluit om over een jaar weer zo’n dag te organiseren, maar er waren ook enthousiastelingen die al over een half jaartje weer bij elkaar wilden komen. Het comité dat deze dag organiseerde, zal zich over deze vraag buigen. Maar o­ndertussen hebben Hans en ik nog een ander ideetje en daar zullen we over niet al te lange tijd berichten.

Wordt vervolgd.
Hans de Heij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controlesom *