Zonde – vergeving. Column van Günther K. Holderer


Zonde – Vergeving
– Günther K. Holderer –

In de protestantse kerk wordt nu uit de Hebreeën gelezen. Daar staat dan ook terecht, dat God de zonden door genade en barmhartigheid vergeeft. Maar verderop ben je aan het lezen dat de mensen dieren offeren om bevrijd te worden van hun zonden. In mijn ogen is dat een tegenstrijdigheid! Het lijkt erop alsof je b.v. voor twee leugens twee duiven offert en als de misdaad zwaarder is, dan wordt het een geit of een schaap etc. Je zult dan ook kunnen zeggen dat je bij God barmhartigheid gaat inkopen, of niet?Deze gedachten zijn zeker niet juist. Jezus zegt duidelijk – en ook in de Huishouding van Jakob Lorber lezen wij daarover – dat zulke offers God geen vreugde bereiden! Wat Hij als o­nze hemelse Vader wel van o­ns vraagt (niet verlangt) als wederdienst voor een gratis vergeving, is de zonden inzien, dan berouw hebben en “het hart besnijden”. Dat wil zeggen: de zonden niet meer doen.
Dat alles hangt samen met het inzicht dat de weg naar het ware leven anders verloopt dan die van de mens met zijn aardse verlangens. Maar wij mensen mogen vrij beslissen of wij zijn raad opvolgen.
Als volgelingen van Jezus weten wij natuurlijk dat zulke (dieren)offers geen zin hebben en de mens er geen voordeel van heeft. Het ware offer gebeurt in je hart door een hoger inzicht te krijgen van het leven, met andere woorden: je geest mag aanwijzingen geven aan je ziel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controlesom *