Zonlicht zuivert water

Uit “de geneeskracht van het zonlicht” van Jakob Lorber vernemen we het volgende, blz. 10:
Had de zieke last van zijn maag dan moest hij, naast het eerst een tijdlang blootstellen van zijn maagstreek aan het zonlicht, water drinken uit een zuivere bron die ook aan het zonlicht was blootgesteld en dan ging het spoedig beter met hem.


Over het algemeen dronken de eerste bewoners van deze aarde niet gauw water dat niet van tevoren een korte tijd aan het zonlicht was blootgesteld geweest.Diepe en bedekte bronnen waren hun vreemd en niemand dronk water uit een bron, waarin het licht van de zon niet kon binnendringen; want zij wisten en zagen wel, dat zich in zulk water zó lang grove en zelfs boze geesten ophielden, totdat deze door de kracht van het hemelse zonlicht werden uitgedreven.Kijk, in het tot nu toe aangehaalde ligt een diepe waarheid; want het licht van de zon voert, zoals men zich gemakkelijk kan indenken, de meer zuivere geesten met zich mee.

20 december 1996 stond het volgende berichtje in de krant:

Zonlicht o­ntsmet drinkwater
LONDEN – Zonlicht kan worden gebruikt als een goedkope en eenvoudige manier om vervuild water drinkbaar te maken. Dat hebben Ierse artsen in Kenia vastgesteld.Bij een proefneming o­nder Masai-kinderen bleek dat kinderen die water dronken uit plastic flessen die ten minste zes uur in de zon hadden gelegen, veel minder vaak diarree kregen dan wie het water in de schaduw had bewaard. Dat schrijft Ronan Conway van de Ierse artsenorganisatie deze week in het Britse medische tijdschrift The Lancet.Diarree is voor kinderen in o­ntwikkelingslanden één van de gevaarlijkste ziekten. Zij wordt verbreid door vervuild water.Volgens Conway waren de Masai, een nomadenvolk, een perfecte bevolkingsgroep voor de test. Zij hebben geen toegang tot schoon drinkwater en waterzuiveringsmiddelen werken niet in de bronnen die ze gebruiken. Ook hebben ze vaak geen brandstof om water te koken.Het ultraviolette licht van de zon en de warmte samen doden zo o­ngeveer alles, aldus Conway. “E-coli bacteriën en microben die cholera en andere ziekten veroorzaken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Controlesom *