Een nieuw zonnegeneesmiddel (Gottfried Mayerhofer)

Jakob Lorber - De geneeskracht van het zonlicht

«« 13 / 13
[1] Een nieuw zonnegeneesmiddel deelde Gottfried Mayerhofer in 1870 mee door het innerlijke woord. Het luidt als volgt:
[2] Nadat jullie reeds verschillende geneesmiddelen door Mijn knecht in het jaar 1851 bekend zijn gemaakt, wil Ik er heden nog een nieuw aan toevoegen, en wel:
[3] Neem wilde kastanjes, als ze vanzelf rijp uit de bolster vallen, doe er de buitenste en ook de binnenste bruine schil vanaf, snijd ze dan in kleine stukjes en droog deze in een donkerviolet-blauwe schaal in de zon gedurende 2 tot 3 weken. Verpulver ze daarna en bewaar het zo verkregen poeder in donkerblauw-violette flesjes
[4] Dit middel, gebruikt als lichte thee, waarvan 1 eetlepel in kokend water wordt gedaan, wordt afgedekt en men laat het enige minuten staan, zeeft het en drinkt het dan. Men gebruikt het bij voorkeur tegen bloedziekten bij vrouwen, wanneer de menstruatie te heftig en te dikwijls is. Deze thee regelt de natuurlijke secretie.
[5] Ook is de wilde kastanje in haar ruwe toestand als simpathetisch middel geschikt wanneer iemand door een soort hoofdpijn wordt geplaagd, die meer komt van de zenuwen dan van bloedaandrang in de hersenen. De kastanjes hoeft men in dat geval, drie stuks, alleen maar enkele dagen bij zich dragen -ten volle vertrouwend op Mijn Zegen -en de hoofdpijn zal in het begin minder worden en op de derde dag totaal verdwijnen.
[6] Om jullie deze werking van de wilde kastanjes te verklaren, maak Ik jullie alleen maar opmerkzaam op de buitenste bolster; jullie zullen deze met punten of stekels bedekt zien. En juist deze stekels zijn in de natuur de elektrische geleiders, en jullie kunnen de kastanjes als een elektrische fles beschouwen, die, door deze geleiders geladen, alle elementen waaruit zij bestaat, met elektriciteit opvult
[7] Omdat bloedziekten meestal ontstaan door het niet functioneren van de elektrische haard in het menselijk lichaam, dus van de milt vandaan komen, is juist dit uit de kastanje gewonnen, met zonnestralen geladen poeder het enige middel om de elektrische stroom in het menselijke lichaam weer in het gareel te krijgen
[8] Hier hebben jullie in enkele woorden de eigenlijke oorzaak van de geneeskracht van de wilde kastanje. Door het blootstellen aan de zon worden de nog door de aarde opgezogen vochten, onzuivere delen of specifica verwijderd, en er blijft alleen het met elektriciteit geladen en voor deze speciale toestand benodigde deel over.
[9] Deze thee kan ook bij ziekten van de milt met succes worden gebruikt.
[10] Hier hebben jullie dan weer een nieuw geneesmiddel voor de lijdende mensheid. Gebruik ze in vertrouwen op Mij, en Mijn Zegen bij de genezing zal niet uitblijven!
«« 13 / 13
Graag willen wij u wijzen op het grote belang van aanschaf van de originele boekwerken die hier digitaal kunnen worden ingezien. Hiermee bevordert u de voortgang van de werkzaamheden m.b.t. herdrukken en uitgifte van nieuwe vertalingen, en niet te vergeten het beschikbaar houden van boeken voor een grote groep mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatiemiddelen. Informatie over het bestellen van deze boeken vindt u op www.lorber.nl.