Boeken lezen en zoeken

Tekst:   Boek:Hfs:

4 resultaten - Pagina 1 van 1

1
[16] Maar ik ontdek zojuist een psycholoog, en wel uit de school van de geestelijke dualisten en die zegt: de ziel van de mens is ook een zelfbewust, denkend wezen, dat deels vanuit natuurlijke en deels vanuit geestelijke beelden denkt. Zo kunnen zich in haar heel goed tweeërlei soorten gedachten vormen, namelijk natuurlijke en geestelijke. Daarom kan zij ook heel goed de geestelijke in zichzelf denken, maar daar zij ook de wil van de geest ter beschikking heeft, kan zij in plaats van de uit te spreken waarheid, ofwel de geestelijke gedachte, de natuurlijke gedachte, die met de geestelijke waarheid geheel in tegenspraak is, uitspreken. En wanneer ze dat doet, dan liegt ze of geeft ze een vals getuigenis. Wat denken jullie, is deze conclusie juist?
Hoofdstuk 85: Achtste zaal - achtste gebod. Het materiële omhulsel - het middel om te liegen - Jakob Lorber - De Geestelijke zon (deel 2)
[3] Stel dat er zich in een grote zaal honderd werkelijk zeer geleerde mannen bevinden. Aan deze mannen wordt een zeer interessant onderwerp, bijvoorbeeld over de stralenberekening van het licht ter overdenking gegeven. Deze honderd geleerden hebben echter niet allemaal hetzelfde vak; de een is een beroemd rekenkundige, de ander is filosoof, natuuronderzoeker, astronoom, botanicus, zoöloog of mineraloog; en een ander is weer een bergkundige, een knappe opticien of geograaf. Anderen zijn weer geschiedkundige, archeoloog, dichter, filoloog, psycholoog, antropoloog, arts; een ander weer fysioloog, mysticus, theosoof en zo verder uit de hele scala van menselijke geleerdheid. Deze honderd geleerden hebben zeker allemaal genoeg schrijverstalent om hun gedachten over het opgegeven thema heel gedetailleerd op papier te zetten.
Hoofdstuk 9: Zalige geesten hebben ieder hun eigen sfeer. Reden: het onontbeerlijk zijn voor elkaar In de sfeer van Johannes – inleiding tot de innerlijke wereld - Jakob Lorber - De Geestelijke zon (deel 2)
[14] Een psycholoog zou hier kunnen vragen: 'Hoe kan de Heer, als Hij bestaat, met Zijn talloze legers engelgeesten die met alle macht en wijsheid zijn uitgerust, het toelaten dat de afschuwelijke hel zo'n onschuldige vrucht in het moederlichaam zoiets laat overkomen? Dat is alles behalve wijs en duidt op machteloosheid!'
Hoofdstuk 51: De ontwikkeling van de menselijke lichaamsvrucht - Jakob Lorber - Aarde en Maan
[8] 'Wat is dan de geest?', zal menig psycholoog vragen.
Hoofdstuk 52: Ziel en geest in de mens - Jakob Lorber - Aarde en Maan
1