Een zonnegeneesmiddel tegen buikloop en cholera

Jakob Lorber - De geneeskracht van het zonlicht

«« 11 / 13 »»
[1] Verzamel verse jeneverbessen in de tijd dat ze blauw beginnen te worden en reinig de bessen van de naalden.
[2] Wanneer de bessen zo verzameld zijn, neem dan een blauwe linnen doek en spreid hem uit op een droge plaats waar de zon schijnt; het beste is op een oude houten tafel. Leg op deze doek de verzamelde bessen en spreid ze zó uit, dat geen bes een andere bedekt.
[3] Wanneer de zon in die tijd al wat zwakker wordt, dan kan men de inwerking van de zonnestralen verhogen, doordat men naast de tafel waarop de bessen liggen, juist tegenover de zon, een ongeveer een paar ellen hoge witte wand plaatst, wat met behulp van een opgehangen linnen doek gemakkelijk is te bewerkstelligen.
[4] 's Avonds pakt men de blauwe doek aan de vier punten en doet de bessen zo samen met de doek in een dusdanig grote glazen pot, dat daarin de doek met de bessen voldoende plaats heeft. De pot dekt men gedurende de nacht zo goed mogelijk af.
[5] Men zet de bessen zó lang in de zon, tot ze een peperachtig geschrompelde huid krijgen; en dan kan men de bessen in dezelfde glazen pot doen, echter zonder doek. Om ze verder te bewaren moet men ze echter met een blaas goed afbinden en op een droge plaats zetten. De zo geprepareerde bessen behouden zo vele jaren hun krachtige werking.
[6] Wanneer op een plaats voornoemde ziekte heerst, dan eet men 's morgens 3 tot 7 van deze bessen, neem ook een deel om te verpulveren en rook daarmee de kamer zowel als de kleding uit die men voor het uitgaan aantrekt. AI heerst deze ziekte op een bepaalde plaats nog zo erg, toch zal diegene, die het genoemde middel in geloof en vertrouwen op Mij volgens voorschrift gebruikt, daarbij dieet houdt en zich van geslachtsverkeer en overige zwelgerijen onthoudt, volkomen gevrijwaard blijven.
[7] Zulke bessen, in een seidel zuiver bronwater en op een matig vuur gekookt en naderhand gedronken, dat wil zeggen alleen het water, bevrijden ook hem, die cholera krijgt, in korte tijd van deze ziekte.
[8] Met wat wijn en water gekookt, geneest deze jeneverbesthee ook de pest, vooropgesteld dat deze ziekte niet reeds het crisisstadium heeft bereikt. Als men zulke bessenthee drinkt, geneest ook de vervelende waterzucht beter dan met welk ander middel ook. Bij waterzucht is puur water echter beter dan wijn.
[9] Ik kan jullie nog een geneesmiddel geven tegen de cholera en dat bestaat heel eenvoudig daaruit:
[10] Verzamel de kleine veldkamille, neem daarvan echter alleen de witte bloemen en de gele meeldraden. Doe deze verzamelde bloemen in een witte, zogenaamde suiker of inmaakpot -wel te verstaan van goed wit glas; het glas mag namelijk niet groen zijn.
[11] Sluit deze fles heel goed af en zet ze zó lang buiten in de zon, totdat de inhoud bijna helemaal droog is. AIs deze kamille helemaal droog is, zet ze dan in dezelfde fles op een heel droge plaats.
[12] Als iemand cholera zou krijgen, neem dan een goede eetlepel van deze bloemen, doe ze in een kop en giet er een halve seidel zuiver kokend water op. Dek de kop 1 tot 2 minuten goed af, geef de zieke dan de thee gezeefd te drinken en dek hem in een bed goed toe, dan zal hij in korte tijd helemaal beter worden!
[13] Voor wie het verdragen kan, doet men in de thee 1 tot 2 gran bevergeilpoeder ( Castoreum sibiricum); dat zal de werking van de thee verhogen. De zogenaamde bevergeiltinctuur is echter niet aan te raden, behalve wanneer deze bestaat uit viermaal afgetrokken jeneverbesalcohol, waarin men op een halve seidel een halve lood* (* 1 (Duits) lood = 16.67 gram) bevergeilpoeder heeft gedaan.
[14] Daarna moet de fles, goed afgesloten, zó lang buiten in de zon worden gezet, tot de alcohol een behoorlijk donker roodbruine kleur heeft gekregen. Van deze tinctuur doet men dan 7 tot 10 druppels op 3/4 seidel van bovengenoemde kamillethee, waardoor de kwaal dan ook in enkele minuten zal zijn genezen.
[15] Hier hebben jullie de beste geneesmiddelen tegen de cholera. Vervolgens zal Ik jullie nog verschillende middelen geven tegen de zwarte pest en de zogenaamde gele koorts.
«« 11 / 13 »»
Graag willen wij u wijzen op het grote belang van aanschaf van de originele boekwerken die hier digitaal kunnen worden ingezien. Hiermee bevordert u de voortgang van de werkzaamheden m.b.t. herdrukken en uitgifte van nieuwe vertalingen, en niet te vergeten het beschikbaar houden van boeken voor een grote groep mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatiemiddelen. Informatie over het bestellen van deze boeken vindt u op www.lorber.nl.